TREĆE HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE, 03. studenoga 2022.

TREĆE HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE, 03. studenoga 2022.

Kliknite na sliku iznad za pregled galerije. 

“Tko rano rani, dvije sreće grabi”, kaže narod. A mi smo se evo i po Treći puta zaputili na fra Lovrino groblje, hodočasteći od naše crkve sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici, kroz Pavloviće, Bludnik i Samarevac, do Turića, odnosno fra Lovrinog groba.

Na polasku oko 6 sati, u našoj crkvi, zajednički smo zapjevali Hvaljen Isus Marijo, izmolili PET OČENAŠA NA PROPEĆE, te se u polumračnoj crkvi, jer je tek svanjivalo, poklonili Kristu u Presvetom oltarskom sakramentu i s krunicom u ruci krenuli prema svome cilju.

Uz jutro koje je svanjivalo, pratila nas je blaga magla. No, već nakon pola sata, sunce je pokazalo svoje zrake iza obližnje šume i tek što smo prošli Pavloviće i prteni put kroz naše njive, na kanalu i mostu prijeko, zablistalo je veselo sunce, svanuo je novi dan.

Moleći već drugo otajstvo krunice, Žalosno otajstvo, po poljima oko nas padali su zadnji ostatci magle.

Uz malu stanku negdje u Samarevcu, malo smo odahnuli, kako bismo sabrano izmolili i treće Slavno otajstvo, te laganim hodom stigli na svoj cilj. U Starom selu su nam se pridružile i nove hodočasnice iz svojih kuća u želji da budu s nama barem na kraju puta, a na groblju ih je bilo još nekoliko, kao i naši pratitelji koji su došli da nas vrate kućama.

U isto vrijeme, kao da nas je pratio dronom, stigao je i fra Marko Lovrić, susjedni župnik iz Gornje Tramošnice. Slijedeći puta, kaže on, povest će i svoje župljane.

A mi sve ovo činimo u JUBILEJU 50 GODINA NAŠE ŽUPE, moleći za duhovno i tjelesno zdravlje i da rata više nikada ne bude.

Na fra Lovrinom grobu smo zapjevali fra Lovrin himan, izmolili Otajstva svjetla,  Gospine litanije, kao i molitvu za proglašenje blaženim i svetim, te molitvu za bolesnike i za zdravlje!

Slugo Božji fra Lovro Milanoviću, moli za nas!

U Trećem hodočašću sudjelovali su:

Marta Ivkić
Dijana Lučić
Ana Garić
Anđa Lučić
Kata Ćaćić
Ivan Lučić
Fra Marko Lovric
Pavo Dadić
Stjepo Šokčević
Anđa Šokčević
Manda Lučić
Manda Dadić
Dragica Dadić
Zdenka Blažanović
Mara Juric
Marko Leutar
Fra Joso Oršolić

Neka dobri Bog, po zagovoru Sluge Božjega fra Lovre Milanovića, svima udijeli obilje blagoslova i sve potrebite milosti!

 

DRUGI O NAMA: Treće hodočašće na fra Lovrino groblje | Bosna Srebrena