HRVATSKE KATOLIČKE MISIJE POMAŽU DONJU TRAMOŠNICU

HRVATSKE KATOLIČKE MISIJE POMAŽU DONJU TRAMOŠNICU

Kliknite sliku iznad za pregled svih fotografija.

Velik je i lijep događaj ZLATNI JUBILEJ-50 GODINA u životu i radu svkakog čovjeka, a pogotovo ako se radi o jednoj maloj župi u ovim teškim vremenima.
Župa Donja Tramošnica je nastala 1973. iz pastoralnih potreba. Vjernici su i po desetak kilometara išli pješke u crkvu Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici.
No, tada se nitko nike nadao zlu koje se sručilo na ovu župu i cijelu Posavinu. Već nakon 20 godina u cijelosti je porušena i protjerana. Tek nakon desetak godina se započelo s povratkom i obnovom i na tome se radi s velikom mukom do dana današnjega.
U pripremama smo za JUBILEJ 50 GODINA ŽUPE SV. IVANA KRSTITELJA U DONJOJ TRAMOŠNICI. Tako sam uz pomoć naših vjernika posjetio, ovoga listopada, naše Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj: HKM Basel, koju vodi fra Petar Topić, HKM Lausanne-Wallis, koju vodi fra Vladimir Ereš, HKM Zürich koju vodi fra Ivan Prusina i HKM Bern-Thun, koju vodi fra Gojko Zovko.

Fra Gojko je sa svojim suradnicima Stjepom i Anđom Šokčević, ujedno i pokretač i organizator ovih duhovno-molitvenih susreta i svetih misa koje sam slavio s našim vjernicima. Najljepša mu hvala.
Uz misna slavlja organizirana su prikupljanja pomoći za douređenje naše župne crkve, kako bi se što bolje pripremili za JUBILEJ, a nadamo se u dogledno vrijeme da će crkva biti i posvećena.
Također je posebno u Wallisu, Interlaakenu i Thunu, organizirano appero ili zakuska i druženje nakon misnih slavlja koje su ponajviše pripremali Tramošnjani za sve vjernike spomenutih misija. Iskreno zahvaljujem našim domaćinima.
Svuda je lijepo proći, a najbolje je svojoj kući doći!
Nakon ovako lijepog duhovno-molitvenog susreta s vjernicima katoličkih misija u Švicarskoj, najiskrenije zahvaljujem našim svećenicima i svim vjernicima koje sam susreo, na razumijevanju, molitvi, pomoći i darovima.
U misnim slavljima, pored tumačenja nedjeljnih čitanja i predstavljanja naše župe, posebnu pažnju smo posvetili Slugi Božjemu fra Lovri Milanoviću i molili njegov zagovor za duhovno i tjelesno zdravlje, te da rata više nikada ne bude!
Slugo Božji fra Lovro, moli za nas!
Mir i dobro!

PROPOVIJEDI: Basel, Interlaaken, Zuerich, Wallis i Thun