HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE: Zavjetna Sveta misa Fra Lovri Milanoviću

HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE: Zavjetna Sveta misa Fra Lovri Milanoviću

Donja Tramošnica, 03.12.2022.
I ovoga mjeseca prosinca, 3.datuma, hodočastili smo na fra Lovrino groblje. Jutro je bilo mračno i hladno s puno magle. No, ovaj puta se sabrala još veća grupa hodočasnika, čitavih 12 k’o DVANAEST APOSTOLA.
Hodočasnička ruta je poznata: polazak je župna crkva sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici. Pozdravimo Gospu ili zapjevamo Hvaljen Isus Marijo, izmolimo PET OČENAŠA NA PROPEĆE i onda polako kroz Grab i Pavloviće, preko kanala, pa kroz Bludnik i Samarevac, do Turića i Starog Sela, u kojem je mjesto fra Lovrina stradanja, i eto nas na fra Lovrino groblje.
Ovaj puta nas je ponovno na kavu i čašicu rakije pozvala i pogostila baka Sofija, majka naše župljanke Mare. Tako nas je lijepo primila i ugostila, da su neki htjeli i duže sjediti, ali smo morali dalje, jer je tu tek pola puta.
Do fra Lovre smo izmolili Radosna, Žalosna i Slavna otajstva, za obraćenje i mir, duhovnu i materijalnu obnovu naše župe i svih nas.
Na fra Lovrinom grobu je uslijedilo i četvrto otajstvo Svjetla, te himan Lovorov vijenac i molitva za proglašenje blaženim j svetim.
Ujedno smo blagoslovili i krunice iz Zvornika i Srebrenice, kako bi se naša molitva molitva nastavila i u narednim danima za potrebe i potrebite, mir i obraćenje i da rata nikada više i nigdje ne bude.
Naš hodočasnički dan se nastavlja i završava sa Zavjetnom svetom misom Sluzi Božjem fra Lovri Milanoviću u popodnevnim satima koju slavimo također u našoj župnoj crkvi na prvoj postaji i početku našega HODOČAŠĆA.
Fra Lovro Milanoviću, Slugo Božji, moli za nas!
Mir i dobro!