HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE 03.11.2023.

HODOČAŠĆE NA FRA LOVRINO GROBLJE 03.11.2023.

Već PETNAESTI puta vjernici Donje Tramošnice zaredom hodočaste na fra Lovrino groblje. Divno!
Divno je jesenje jutro. Sunce se lagano promalja kroz oblake. Rađa se novi dan. Skoro poznata ekipa i još nekoliko novih hodočasnika, nakon što su izmolili Pet Očenaša, na propeće, pozdravili Gospu, te poljubili Sveti križ, užurbanim koracima hitaju na fra Lovrino groblje. Danas je i Prvi petak, cjelodnevno klanjanje Svetom križu!
Već poznata staza, stari put kroz Josiće i Pavloviće pokraj Prvakovca, pa preko mosta kroz Bludnik i Samarevac i eto nas u Turiću na fra Lovrinom groblju.
Ni ovaj puta nismo mimoišli našu baku Sofiju. Radosno nas je već oko 7 sati čekala na svome pragu i počastila kavom i rakijom. Nakon pauze i malog predaha nastavili smo svoje hodočašće i krunicu.
Ispred Turića nas je dočekala mala ekipa djece, Lorena, Larisai Lana, koji su nam se pridruzili i zajedno smo svi, već oko 9 sati, bili na fra Lovrinom groblju.

Posebnost ovoga hodočašća je u nnogočemu: vrijeme jesenje ugodno i prelijepo, ni vruće ni hladno, tek nesto malo vjetra. A put ili staza bez ikakve rose, bez blata i kiše. Sve ko naručeno.
Pogotovo, sto nas je ovaj puta bilo skoro 30 s vozačima koji su došli po nas.
Na groblju nam se pridruzio i vlč. Marinko Miličević, te je obećao i došao predslaviti Zavjetnu sv. misu fra Lovri Milanoviću koja je bila u 16 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici ! Divno i predivno!
Mir i dobro!