Fra Lovrina mlada nedjelja 2021.

Fra Lovrina mlada nedjelja 2021.

Kao i prijašnjih godina, također smo se i ove godine za fra Lovrinu MLADU NEDJELJU, pripremali Trodnevnicom u Srednjoj Slatini, Donjoj Tramošnici i Gornjoj Tramošnici.
Prije svete mise se molila krunica, a vjernici su imali mogućnost za sakramenat sv. Ispovijedi.
Subota, 29. kolovoza, u popodnevnim satima hodočasnici i vjernici sa svih strana su se okupili na mjestu fra Lovrina stradanja. Nakon svete krunice je bio obred fra Lovrina preminuća. A potom je krenula procesija na čijem čelu je nošen križ i slika Sluge Božjega fra Lovre Milanovića. Pored puta kojim je vjerojatno i fra Lovro dopraćen na turićko groblje su izgrađene postaje, pa smo i mi danas molili put križa, kao što se moli kroz korizmeno vrijeme!
Petnaesta postaja je pored fra Lovrina groba. Misno slavlje je predvidio fra Marinko Živković, vojni kapelan.
Posebno je naglasio vrijednost i snagu mučeništva koje je predanje iz vjere u Boga i stradanje za vjeru, te posvjedočeno opraštanjem i molitvom za mučitelje, kao sto je bilo sv. Stjepana, sv. Ivana Krstitelja, svetih Petra i Pavla, sv. Nikole Tavelića, a također i sluge Božjega fra Lovre Milanovića.
Na kraju misnog slavlja župnik Ilija Matanović je zahvalio svim svećenicima i hodočasnicima i pozvao da se i sutra, u nedjelju takodjer dode na groblje, fra Lovrino groblje, gdje će biti sv. Misa u 11 sati.
Potom smo izmolili molitvu za zdravlje i bolesnike, po zagovoru fra Lovrinu kao i molitvu za njegovo proglašenje blaženim i svetim.
Isunjeni Božjom milošću  radosnog slavlja i hodočašća, sretno smo se vratili svojim domovima! Amen.
Slugo Božji, fra Lovro, moli za nas!