KTA: Proslavljen sv. Ivan Krstitelj – patron župe Donja Tramošnica

KTA: Proslavljen sv. Ivan Krstitelj – patron župe Donja Tramošnica
Svečano euharistijsko slavlje, predvodio je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki uz koncelebraciju 20 svećenika dobojskog, brčanskog i šamačkog dekanata.

U četvrtak, 24. lipnja 2021. proslavljen je zaštitnik župe Donja Tramošnica, sv. Ivan Krstitelj. Na samu svetkovinu, središnji dio proslave bila je pučka Misa u prijepodnevnim satima u crkvi gdje se okupio se velik broj župljana i vjernika iz susjednih župa uteći se svom nebeskom zagovorniku. Svečano euharistijsko slavlje, predvodio je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki uz koncelebraciju 20 svećenika doborskog, brčanskog i šamačkog dekanata.

Na kraju Svete mise nazočnima pozdrav je uputio župnik fra Joso Oršolić. Osobito je zahvalio predvoditelju biskupu Semrenu, te svim svećenicima koji su predvodili devetodnevnu i trodnevnu pripravu i onima koji su ovih dana pomagali u ispovijedanju te svima ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli proslavi patrona.

Pučku Svetu misu svojim sviranjem, pjevanjem i animirali i uzveličali su članovi župnog zbora iz Domaljevca i zbor bogoslova Redemptoris Mater Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Sarajevo.

Poslije Svete mise druženje se nastavilo uz zajednički ručak za sve prisutne.

Proslavi patrona prethodila je devetodnevna i trodnevna priprava od 15. do 23. lipnja. Svete mise devetnice i trodnevnice predvodili su fra Anto Pušeljić, dekan šamačkog dekanata i župnik župe Domaljevac, fra Miro Jelečević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i fra Marijo Jurić, gvardijan franjevačkog samostana u Tolisi. (kta)