FOTO/AUDIO: UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO – SPASOVO

FOTO/AUDIO: UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO – SPASOVO

Čardak, 26.05.2022.

Pored četiri prethodna blagoslova polja, u Orlovu Polju na sv. Juraja, Okrugliću na sv. Marka, Grabu na sv. Josipa u Njivku je prva ili druga nedjelja u svibnju, na Spasovo se slavi u Čardaku. Ovaj puta to je 26. svibnja.
Oko 200 vjernika se sabralo pred novoizgrađenim kapelom, istina drvenom po uzoru na onu koja je bila i prije rata, a koju su “osloboditelji” srušili i zapalili. Ovih dan dograđen je i zvonik na kojeg su vrijedni mještani postavili prekrasno novo zvono, dar Ivice Antonovića iz Kornice. Budući da mu je majka iz Čardaka, a kako radi u ljevaonici zvona Ivica se sam potrudio da nam daruje zvono. Hvala ti Ivice. Neka ti dobri Bog mnogostruko uzvrati na tvome daru.
Nakon blagoslova polja i svete mise u kojoj smo na poseban način molili za branitelje i sve stradale u ratu, kao i za mir u svijetu i domovini, uslijedio je zajednički ručak za sve. Ručak je pripremio naš umjetnik Antun Jutkić sa svojom obitelji u znak vjenčanja svoga Luke i njegove zaručnice Ane. Neka im je sretno i blagoslovljeno, te da dožive puno godina u zdravlju i veselje!
Slavlje je također nastavljeno i po drugim obiteljskim kućama, cijeli dan i do navečer!
Gospodin koji je Uzašao u svoju slavu, neka nam svima podari svoj mir i snage da se ljubavlju  obnovimo i popravimo sve svoje duhovne i materijalne ruševine!
Mir i dobro!