Molba za pomoć fratrima u Kongu

Molba za pomoć fratrima u Kongu

Kliknuti na sliku iznad za pregled galerije.

Poštovana braćo,

nadajući se da se dobro i zdravo, dozvolite da vas zamolim da zajedno pomognemo našim fratrima u Kongu – fra Augustinu i fra Junioru – kako bi makar djelomice obnovili samostan u kojem žive, a koji im se nedavno urušio.

Njihova misija u mjestu Dilolo, na granici s Angolom, dosta je stradala u angolskom građanskom ratu i čine je vrlo siromašni ljudi koji ne mogu pomoći fratrima u nevolji. Njihov provincijski ekonom fra Zebulon potvrdio mi je da fra Augustin i fra Junior zaista žive u teškim uvjetima i da im njihova uprava ne može pomoći. Uvjeren sam da im naša zajednica, koja je također iskusila rat i razaranje, uz potporu svojih prijatelja može pomoći da u ove božićne dane iziđu iz ruševina…

U privitku vam dostavljam njihovo pismo i nekoliko fotografija iz kojih se vidi njihovo teško stanje. Fra Junior je kod nas u Visokom naučio hrvatski i rado će odgovoriti na sva dodatna pitanja.

Radi uštede na poštarini, svoje priloge možete dostaviti meni (u Visoko) u gotovini ili preko banke:

– primatelj: Ivan Nujić, Bosne Srebrene 4, 71300 Visoko

– broj računa: 3061 1539 0030 5375.

– svrha: pomoć fratrima u Kongu

Čim se skupi znatniji iznos, ja ću ga proslijediti braći u Dilolo. Isto tako, izvještavat ću vas o tijeku i završetku akcije.

Želeći vam radosne i blagoslovljene dane Došašća i Božića, unaprijed vam srdačno zahvaljujem uz bratski pozdrav:

mir i dobro!

fra Ivan Nujić

 

PRILOG: Pomoć fratrima u Kongu