FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE Donja i Gornja Tramošnica 17. do 21. 11. 2021.

FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE Donja i Gornja Tramošnica  17. do 21. 11. 2021.
Ratom protjerane i unistene župe Donja i Gornja Tramišnica sa svojih dvjestotinjak povratnika i vjernika, u ovim teskim vremenima s Božjom pomoću nastoje i duhovno i mateijalno da se obnove.
Tako su, na kraju liturgijske godine B, župnici fea Marko Lovrić i fra Joso Oršolić pozvali fra Damira Pavića i fra Marinka Štrba, da održe Franjevačke pučke misije.
Misije su otvorene i započele u srijedu.navečer, sa zazuvom Duha Svetoga, a završile su u nedjelju sa sv.misom u 9 sati u Donjoj Tramošnivo i u 11 sati u Gornjoj Tramošnici.
Budući da je fra Marinko bio spriječen bolešću, fra Damir se iskreno sam potrudio i vjernike Tramošnica pozvao na duhovnu i materijalnu obnovu, te odgovorniji život po vjeri. Posebno je naglasio važnost Euharistije, spasenje i pobjedu ljubavi u znaku križa, te majčinsku ulogu i vrijednost majke u našem životu, a napose snsgu i obilje milosti po zagoboru naše nebeske Majke.
Na kraju Franjevačkih pučkih misija, na svetkovinu Krista kralja svega stvorenoga, zahvalili smo Bogu za ove prelijepe milosne dane, proteklu liturgijsku godinu, kao i našem musionaru fra Damiru Paviću. Uz prigodne darove, na poseban način, Tramošnica mu je poklonila dvije lijepe korpe od pruća ispunjene proizvodima vrijednih ruku gospodje Anđe Josipović, a kao znak sjećanja na Tramišnicu fra Damir je primio veliki umjetnički križ, rad akademskog kipara Anten Jurkića, koji je urađen i izliven u Tramošnici.
Neka nas sve Gospodin blagoslovi i čuva u ovim teškim vremenima, a našem misionaru po zagoboru sluge Božjega podari zdravlja i što više misionarskog žara.
Mir i dobro.