Proslavljen patron župe u Tišini kod Bosanskog Šamca

Proslavljen patron župe u Tišini kod Bosanskog Šamca

U subotu 9. listopada, župa Tišina proslavila je svoj patron – Materinstvo Blažene Djevice Marije i tom prigodom misu je predvodio fra Luka Marković, župni vikar u Tolisi.

Vjernici su se i ove godine okupili u Hrvatskoj Tišini kod Bosanskog Šamca na svečano misno slavlje povodom zaštitnika i proslave Materinstva Blažene Djevice Marije, kako bi joj zahvalili za brojne milosti i uputili molitve.

Misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao fra Luka Marković, župni vikar u Tolisi uz sudjelovanje 14 svećenika Šamačkog dekanata i samostanskog područja Tolisa, započelo je procesijom iz župne sakristije prema oltaru crkve gdje je i slavljena sveta misa.

Fra Luka je u prigodnoj propovijedi govorio o Mariji, kao majci i ženi istaknuvši da je Marija Isusova fizička majka, ali je i Ivanova duhovna majka, to jest majka svih kršćana. Na kraju propovijedi fra Luka je potaknuo prisutne ovim riječima: „Kao što je Marija uzor majkama, neka Isus u ovom hladnom vremenu, vremenu nedostatka istinske ljubavi bude uzor djeci, uzor u tome kako se prava djeca odnose prema djeci, prema roditeljima koji su im puno dali. Ako ne materijalno, a onda sigurno na neki drugi način. Uostalom, da nas roditelji nisu željeli, ne bi nas niti bilo na ovom svijetu“.

Pjevanje za vrijeme svete mise uzveličao je župni zbor iz Domaljevca.

Prigodnu riječ zahvale na kraju misnog slavlja uputio je župnik fra Blaž Marković koji je zahvalio Gospodinu što je župa Tišina „zajedno s našim župljanima i gostima, dostojanstvo proslavila Majčinstvo Blažene Djevice Marije“.

Za proslavu patrona vjernici su se pripravljali duhovnom pripravom kroz svete mise trodnevnice sa prigodnim propovijedima. Mise trodnevnice predvodio je fra Marinko Živković, župni vikar i vojni kapelan iz Domaljevca, piše bosnasrebrena.ba.

T.M.I., KT